Citron- och örtkokt hummer

Recept på citron- och örtkokt hummer. Dippsåserna till kronärtskockan passar också perfekt till humrarna – servera gärna allt tillsammans. Extra romantiskt blir det om hummern serveras på en isbädd med rosor!

Annonsen laddas.

ca 20 min + 1 timme för att svalna

Gör så här:

1. Koka upp vattnet med salt och socker i en gryta. Skölj citronen noga i ljummet vatten och halvera den. Pressa saften i grytan och lägg i citronhalvorna. Lägg i körveln.
2. Lägg hummern i grytan med huvudet före. Låt koka ca 10 min beroende på hummerns storlek. Låt kallna i spadet.

 

1. Häll hälften av vattnet i en plåt, ca 22 x 34 cm, ca 1 cm högt. Lägg på rosenbladen och tryck ner dem under vattnet så gott det går. Frys 1–2 timmar och häll sedan på resten av vattnet och frys ytterligare ca 5 timmar eller över natten.
2. Ta en hammare och slå ett par slag i mitten av plåten med is så att isen går i bitar. Lägg isen på ett stort fat och hummern ovanpå.

Recept från Allt om Mat