Citron- och fläderpaj

Pajen kan förberedas och förvaras  i kylen. Låt den stå ca 15 min i rumstemperatur före servering.

1. Pajdeg: Blanda mjöl och strösocker. Tillsätt smöret i bitar och arbeta ihop till en deg med fingertopparna eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 21 cm i diameter,  gärna med löstagbar kant. Ställ pajen i kylen minst 30 min.
2. Sätt ugnen på 200°. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajen mitt i ugnen 10-12 min, tills degen börjar få färg.
3. Fyllning: Vispa äggen lätt. Tillsätt flädersaften och vispa ner mjölet. Vispa även ner vispgrädde och citronskal.
4. Häll smeten i det förgräddade pajskalet. Grädda ytterligare 10-12 min. Fyllningen ska ha stannat men inte vara helt genomgräddad. Låt svalna.
5. Servera eventuellt med en klick lättvispad grädde.

Recept från