Citron- och dillsås

Om man har tur kanske man kan köpa färskrökt lax längs med paddelturen. Men säkrast är nog att köpa i förväg och ta med, det vore ju snöpligt att bli utan. Eller köp någon annan rökt fisk det blir lika gott.

1. Skrapa potatisen och koka den i saltat vatten ca 15 min eller tills den är mjuk. Häll av vattnet. Dela potatisen i bitar.
2. Skölj och bryt mangolden i mindre bitar. Halvera gurkan på längden, ta ur kärnhuset och skär i skivor. Ansa rädisor och skär dem i klyftor. Skiva knipplökarna, använd även blasten.
3. Lägg alla ingredienser vackert i en plastbytta och ringla olivolja och pressa citron över. Lägg på dragonkvistar och strö över gourmetsalt och svartpeppar. Servera eventuellt med bröd till.

CITRON- OCH DILLSÅS

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna till såsen och rör om.

Recept från