För 8 personer

Ingredienser

1,5 kg surkål
750 g rimmat sidfläsk
2 msk sidfläsket fett från
2 gula lökar strimlade
2 äpplen i klyftor
3 lagerblad
1 tsk kummin
0,5 tsk svartpeppar
3 dl vitt vin torrt, gärna riesling
2 grönsaks­buljongtärningar
5 dl vatten
1,2 kg korv blandad, t ex bratwurst, regenburger, frankfurter, debriciner eller chorizo

Tillbehör

kokt potatis

Choucroute

 

1. Choucroute: Skölj surkålen i kallt vatten i ett durkslag, låt rinna av. Skär bort lite fett från fläskbiten och fräs det i en gryta tills det smälter. Stek lök och äpple i fettet under omrörning ca 3 min.
2. Tillsätt kål, lagerblad, kummin, peppar och vin. Tryck ner fläskbiten till mitten av kålen. Lös upp buljongtärningarna i kokande vatten. Häll på buljongen och låt grytan sjuda under lock ca 1 timme.
3. Lägg korvarna i grytan ovanpå kålen och låt alltsammans sjuda ytterligare ca 20 min under lock. Fiska upp fläskbiten och skär den i skivor före servering.