Chokladwhoopies

Chokladwhoopies är små mjuka kakor med krämig fyllning. Dessa är fyllda med hasselnötstryffel. Tänk på att kakorna flyter ut under gräddningen.

45 min + 10 min i ugnen

Chokladwhoopies – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker vitt och fluffigt med elvisp, ca 5 min. Vispa i ägget.
  2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner mjölblandningen i smeten och tillsätt gräddfil och mjölk. Blanda till en slät smet.
  3. Spritsa ut små klickar av smeten på plåtar med bakplåtspapper, stora som en femkrona. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna.
  4. Kräm: Finhacka chokladen. Värm grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt hasselnötsmassa, smör och salt och rör till en jämn kräm. Låt stå i kylen ca 1 timme.
  5. Lägg ihop kakorna två och två med kräm emellan.

Älskar du också att baka? Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.
 
”Baka

Recept från