Chokladvåfflorna innehåller varken mjöl eller mjölk, vilket gör att även gluten- och laktosintoleranta kan äta dem.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 dl majsstärkelse Maizena
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
3 msk strösocker
0,5 tsk salt
2 dl vatten
2 msk matolja
4 ägg
2 msk smör eller mjölkfritt margarin till gräddning

Tillbehör:

smält mörk och vit choklad, hallon- elle

Chokladvåfflor – gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vatten och matolja, rör till en slät smet. Vispa slutligen i äggen.
  2. Värm våffeljärnet, lägg på en liten klick smör eller margarin, häll på ca 1 dl smet och grädda. Lägg våfflorna allt eftersom på galler.
  3. Servering: Dela våfflorna i bitar och lägg dem i en hög på tallrikar. Hacka och smält choklad var för sig i bunkar över vattenbad. Ringla chokladen över våfflorna. Lägg på en kula sorbet. Servera genast.