Chokladtryffeltårta

Recept på en fyllig chokladtryffeltårta med kaffe och mörk rom. Tryffeln på tårtan ska vara lite kladdig när påskgodisäggen läggs på, då fastnar de lättare.

Chokladtryffeltårta

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna.

2. Blanda ägg, smör och socker. Sikta i de torra ingredienserna. Rör i kaffet.

3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna.

4. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och honung. Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smält. Tillsätt smöret och rör tills det smält. Blanda i rom. Låt tryffelsmeten svalna.

5. Bred ut tryffel över tårtan. Sätt in i kylen ca 10 min och garnera sedan med påskgodisägg.

Recept från