Recept på en fyllig chokladtryffeltårta med kaffe och mörk rom. Tryffeln på tårtan ska vara lite kladdig när påskgodisäggen läggs på, då fastnar de lättare.

För 16 bitar

Ingredienser

200 g smör
4 ägg
5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl espresso eller starkt kaffe

Chokladtryffel:

150 g mörk choklad (70 %)
1 dl vispgrädde
2 msk honung
50 g smör rumstempererat
2 cl mörk rom

Garnering:

16 påskgodisägg

Chokladtryffeltårta — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda ägg, smör och socker. Sikta i de torra ingredienserna. Rör i kaffet.
  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna.
  4. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och honung. Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smält. Tillsätt smöret och rör tills det smält. Blanda i rom. Låt tryffelsmeten svalna.
  5. Bred ut tryffel över tårtan. Sätt in i kylen ca 10 min och garnera sedan med påskgodisägg.
Fler recept med: Bakning, Påsk, Tårtor