Chokladtryffel med havtorn – passar fint till kaffet efter maten

Utsökta små godsaker, kanske till kaffet efter julmaten. Cocoa nibs finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.

Annonsen laddas.

30 min + 12 timmar i kylen

Chokladtryffel med havtorn

1. Havtornspuré: Koka upp havtorn och socker. Mixa och passera genom en sil.

2. Hacka de båda chokladsorterna och lägg i en skål. Koka upp havtornspurén. Tillsätt smör, honung och salt under vispning. Häll den varma purén över chokladen och låt stå ca 5 min. Mixa slätt med mixerstav. Häll chokladen i en form, ca 15 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt stå i kylen ca 12 timmar.

3. Skär tryffeln i bitar eller rulla till runda tryfflar. Pudra över kakao och strö eventuellt  på krossade kakaobönor.

Recept från Allt om Mat