Chokladtryffel med apelsinkola

Glykos i tryffeln ger en len och mjuk konsistens.

Annonsen laddas.

Chokladtryffel med apelsinkola

1. Koka upp grädde och salt i en liten kastrull.
2. Smält socker och glykos i en kastrull tills det är gyllenbrunt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt grädden försiktigt under vispning. Låt koka 1 minut tills sockret lösts upp igen. Låt svalna något, ca 2 min.
3. Finhacka båda chokladsorterna och lägg dem i en bunke. Tillsätt smör, apelsinskal och cointreau. Häll den varma karamellsåsen över chokladen. Låt stå 10 min utan att röra.
4. Rör därefter ihop tryffeln med en slickepott. Häll tryffeln i en form med bakplåtspapper eller i knäckformar. Låt stelna i kylen till nästa dag.
5. Pudra över kakaon och strö över apelsinskalet. Skär tryffeln i bitar med en varm kniv.  Förvara i kylen tills de ska serveras.

Recept från Allt om Mat