Chokladterrin med pekannötter, dulce de leche och bananglass

Efterrätt till fest med choklad. Dulce de lechen räcker till flera desserter. Håller ca 2 veckor i kylen.

Annonsen laddas.

30 min + 12 timmar i kylen

Chokladterrin med pekannötter, dulce de leche och bananglass

1. Smält chokladen tillsammans med smöret i en kastrull. Tillsätt sirap, grädde, rom, ägg och salt. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en form, ca 8 x 12 cm, klädd med plastfolie. Ställ i kyl ca 12 timmar.

2. Dulce de leche: Lägg burken med kondenserad mjölk i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka burken under lock ca 2 timmar. Ta upp och låt kallna. Öppna burken och skrapa ut innehållet.

3. Nötter: Rosta nötterna i en het, torr stekpanna tills de fått fin färg. Smält socker och vatten i en kastrull och låt koka till en ljusbrun karamell. Blanda i nötterna, häll ut på ett bakplåtspapper. Låt kallna.

4. Skala och mosa bananen med citronsaften. Vispa glassen fluffig med elvisp. Rör i bananmoset. Ställ glassen i frysen fram till servering.

5. Skär terrinen i bitar. Lägg en kula glass vid sidan och ringla över dulce de leche. Strö över nötterna. Garnera med strimlat apelsinskal.

Recept från Allt om Mat