Chokladtårtan serveras mjuk och rumstempererad med fruktiga droppar av mango och hallon.

För 1 kaka

Ingredienser

250 g smör
1 dl apelsin pressad
250 g mörk choklad (70 %)
2 dl strösocker
4 ägg

Tillbehör:

hallondroppar
mangopuré

Hallondroppar:

100 g hallon
2 msk strösocker

Mangopuré:

100 g mango fryst
1 msk strösocker

Chokladtårta med apelsin

1. Värm ugnen till 175°, kläm fast ett bakplåtspapper i en 24 cm- form med löstagbar kant.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt apelsinsaft, dra från värmen. Bryt sönder chokladen och låt den smälta i smöret.
3. Vispa ner socker och ägg. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 45 min.
4. Mixa respektive frukt med socker. Passera hallonen genom sikt så att kärnorna inte kommer med.
5.Dekorera tårtan med mango- och hallondroppar.