Chokladrulltårta med mintkräm

Recept på chokladrulltårta med mintkräm. Drömtårta i friskt mintsmakande variant, perfekt till eftermiddagsfikat. Blir det något över är efterrätten given på lördagskvällen.

20 minuter + 5 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg, äggvita och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner blandningen i smeten, rör om försiktigt så att allt blandas. 
  2. Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på och låt kakan kallna. 
  3. Fyllning: Finhacka chokladen. Rör smör, florsocker och äggula smidigt. Tillsätt mintoljan. Bred smörkrämen på den kalla kakan. Strö över chokladen och rulla ihop. Förvara kakan i kylen. 

 

Recept från