Recept på chokladrulltårta med madeirafyllning

Recept på chokladrulltårta med madeirafyllning – en av de godaste chokladrulltårtorna med smörkräm. Madeira passar väldigt bra i just chokladrulltårta, men välj gärna spritsort i smörkrämen efter eget tycke och smak.

Annonsen laddas.

Chokladrulltårta med madeirafyllning

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna 30×40 cm.
2. Vispa ägg, socker och salt poröst.
3. Blanda potatismjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i smeten.
4. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
5. Rör ihop smör, florsocker och äggula till en slät kräm. Rör i madeiran, lite i taget. Bred krämen över kakan och rulla ihop den från ena långsidan.

 

Rulltårta kan varieras med en mängd olika goda fyllningar, missa till exempel inte vårt recept på drömtårta med smörkräm eller vår underbara klassiska rulltårta med sylt!

Recept från Allt om Mat