Chokladrulltårta med färska bär, grädde och macroner

Recept på chokladrulltårta med färska bär, grädde och macroner. Macroner i olika färger finns att köpa på konditorier.

1 timme

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och 1 dl socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner i äggsmeten och rör om.
  2. Bred ut smeten på en plåt, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.Strö 2 msk socker på ett bakplåtspapper. Stjälp upp bottnen på papperet och dra bort det papper kakan gräddats på. Låt kallna.
  3. Blanda amaretto och grädde. Vispa grädden fast. Bred grädden över kakan. Strö över bär och mandel och rulla ihop till en rulle med hjälp av papperet den ligger på. Lägg rulltårtan med skarven nedåt. Täck med marsipan och vik in kanterna. Skär av ändarna med en vass kniv.
  4. Rör ihop lite florsocker och vatten till en fast smet. Spritsa eller klicka ut små droppar på rulltårtan, tryck dit bär och macroner. Garnera med citronmeliss och pudra över florsocker.

 

Recept från