Tre sorters praliner görs på samma enkla vis och smaksätts med lime, jordgubb och choklad. Gott till påsk, midsommar, jul eller Alla hjärtans dag!

För 1 10 praliner av varje sort

Ingredienser

Vit choklad- och limepralin

100 g vit choklad
2 msk vispgrädde
25 g smör
1/2 lime, rivet skal
1 tsk pressad lime

Att rulla i

1 1/2 dl kokosflingor

Choklad- och jordgubbspralin

100 g mörk choklad (70%)
2 msk vispgrädde
25 g smör
1 msk passerade eller mixade jordgubbar

Att rulla i

1 dl riven mörk choklad
2 msk jordgubbsströssel

Choklad- och nötpralin

100 g mjölkchoklad
2 msk vispgrädde
50 g guldnougat

Att rulla i

1 1/2 dl hackade pistaschnötter och hasselnötter

15 min+ 45 min att stelna

Chokladpraliner – gör så här:

  1. Smält chokladen försiktigt tillsammans med grädde och smör i mikrovågsugn eller över vattenbad.
  2. Smaksätt med respektive smaksättning. Blanda väl och ställ kallt att stelna ca 45 min.
  3. Ta ut kulor med en liten sked eller ett kuljärn. Rulla dem i kokos, riven choklad- och jordgubbsströssel eller hackade nötter.