Chokladpavlova med körsbär

God marängbotten med choklad, chokladmousse och färska bär smakar som en dröm. Vinbär med sin goda syra passar bra ihop med det söta.

1. Chokladmaräng: Sätt ugnen på 160°. Blanda florsocker och äggvita i en skål och ställ i vattenbad på plattan. Värm smeten till 55°. Vispa lätt under tiden. Vispa sedan med elvisp tills marängen svalnat helt.
2. Smält chokladen i mikrovågsugn. Vänd i kakaon och sedan den smälta chokladen i marängen. Bred ut 2 rundlar ca 20 cm på ett smort bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.
3. Ljus chokladmousse: Smält chokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad på spisen. Vispa grädden lätt. Vänd ihop allt försiktigt. Låt stå i kylen för att bli något mer fast, 2-3 timmar.
4. Lägg körsbärssylt på ena botten, skär jordgubbarna i mindre bitar. Fördela jordgubbsbitarna och hallon över. Bred på hälften av chokladmoussen.
5. Lägg på den andra bottnen och bred på resten av chokladmoussen. Garnera med färska bär.

Recept från