God marängbotten med choklad, chokladmousse och färska bär smakar som en dröm. Vinbär med sin goda syra passar bra ihop med det söta.

För 8 bitar

Ingredienser

Chokladmaräng:

6 dl florsocker
4 äggvitor
65 g mörk choklad
3 msk kakao

Ljus chokladmousse:

150 g mjölkchoklad
4 dl vispgrädde

Fyllning:

1 dl körsbärssylt
100 g jordgubbar
100 g hallon

Garnering:

färska bär

1. Chokladmaräng: Sätt ugnen på 160°. Blanda florsocker och äggvita i en skål och ställ i vattenbad på plattan. Värm smeten till 55°. Vispa lätt under tiden. Vispa sedan med elvisp tills marängen svalnat helt.
2. Smält chokladen i mikrovågsugn. Vänd i kakaon och sedan den smälta chokladen i marängen. Bred ut 2 rundlar ca 20 cm på ett smort bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.
3. Ljus chokladmousse: Smält chokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad på spisen. Vispa grädden lätt. Vänd ihop allt försiktigt. Låt stå i kylen för att bli något mer fast, 2-3 timmar.
4. Lägg körsbärssylt på ena botten, skär jordgubbarna i mindre bitar. Fördela jordgubbsbitarna och hallon över. Bred på hälften av chokladmoussen.
5. Lägg på den andra bottnen och bred på resten av chokladmoussen. Garnera med färska bär.

Fler recept med: Övrigt