Chokladkolapaj

Lyxig chokladkolapaj. Recept på chokladpaj som inte behöver bakas i ugn. Chokladpajen är mäktig – chokladkola i två lager samsas i ett pajskal av chokladkakor.

Recept: Chokladkolapaj

  1. Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Smält smöret och häll i matberedaren under tiden som den går.
  2. Tryck ut smulorna i en veckad pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt.
  3. Mörk chokladkola: Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull och koka upp. Låt koka ca 10 min till 120°. Dra kastrullen från värmen och Rör i ättiksprit och smör. Häll upp kolan i pajskalet. Ställ kallt.
  4. Vit chokladkola: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och koka ca 10 min till 120°.
  5. Hacka under tiden chokladen. Dra kastrullen åt sidan och rör i hackad choklad, ättiksprit och smör. Häll genast smeten över den stelnade mörka chokladkolan. Ställ kallt.
  6. Inför servering är det gott om pajen ställs fram en stund innan den serveras. Pudra över kakao. Servera i små bitar då pajen är mycket mäktig. Bjud eventuellt vispad grädde till.

 

 

SE ÄVEN

Äppelkaka med knäcksmak

Chokladfondant med nutella

Så får du julkolan lagom hård och seg

 

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från