Chokladmousse med rom, ananassalsa och kokoschips

Recept på chokladmousse med rom, ananassalsa och kokoschips. Både chokladmoussen och ananassalsan kan göras i förväg och förvaras i kylen.

20 minuter + 2 timmar i kyl

Gör så här:

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i en skål över vattenbad eller i mikro. Låt svalna. 
  2. Vispa äggulor och socker ljust och krämigt. Vispa grädden lätt. 
  3. Blanda ner chokladen i äggsmeten. Tillsätt rommen. Vänd ner grädden, lite i taget. 
  4. Fördela moussen i portionsglas och ställ i kylen ca 2 timmar.
  5. Salsa: Skala ananasen och skär bort den hårda stocken i mitten. Skär ananasen i små bitar. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.
  6. Blanda ananasen med limeskal och -saft, honung, vaniljpulver och salt.
  7. Toppa moussen med ananassalsa och garnera med rostade kokoschips. 

Recept från