Det knapriga nötcrispet är ett enkelt och läckert sätt att ge smakbrytning åt en mjuk mousse.

För 6 person(er)

Ingredienser

100 g mörk choklad (70 %)
3 dl vispgrädde
1 gelatinblad
3 äggulor
0,5 ägg
3 msk strösocker

nötcrisp

1 dl corn flakes
0,5 dl macadamianötter
0,5 dl hasselnötter
25 g bär t ex blåbär, torkade
50 g mörk choklad (70 %)

Till garnering

hallon, eventuellt ätbar blomma, t ex ros, ringblomma eller tagetes eller blommor från kryddor

Chokladmousse med nötcrisp

1. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugnen. Vispa grädden till fast skum. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
2. Vispa äggulor, ägg och socker fluffigt. Ta upp och smält gelatinbladet i en kastrull eller i mikrovågsugn och häll i äggsmeten.
3. Blanda ner chokladen i äggsmeten och vänd till sist i grädden. Spritsa moussen i glas och låt den stå i kylskåpet ca 4 timmar.
4. Nötcrisp: Krossa corn flakesen. Grovhacka nötterna och de torkade bären. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugnen. Blanda ner corn flakes, nötter och bär. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna i kyl.
5. Smula nötcrispet och strössla på moussen. Garnera med halverade hallon och eventuellt någon ätbar blomma.