Recept på chokladmousse med hallon och kex. Chokladblandningen får inte vara för kall då den blandas med grädden.

För 4 person(er)

Ingredienser

125 g choklad (70 %) mörk
2 msk florsocker
3 msk kaffe varmt, starkt
1 äggula
2 dl vispgrädde
200 g hallon

Tillbehör:

4-8 savoiardikex

Chokladmousse med hallon och kex — gör så här:

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör i socker, kaffe och äggula. Låt svalna.
  2. Vispa grädden lätt. Blanda ner 1/3 av den i chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden.
  3. Fördela bären i 4 portions­koppar, spara ca 1 dl till garnering. Fördela moussen ovanpå och ställ i kylskåpet minst en timme.
  4. Garnera med de sparade hallonen. Servera med savoiardikexen.