Chokladmousse med färska bär och vit chokladkrisp

En chokladälskares dröm. Både lent och krispigt. Går utmärkt att förbereda.

30 min + 3 timmar i kylen

1. Vispa 5 dl grädde hårt och ställ i kylen. Hacka chokladen. Koka upp
1 1/2 dl grädde och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält.
2. Vispa upp äggulorna. Koka vatten och socker i en kastrull till 115°. Häll den varma lagen över gulorna under kraftig vispning. Fortsätt vispa tills det har svalnat.
3. Blanda ner chokladblandningen i äggulorna. Vänd ner grädden. Låt stå i kylen ca 3 timmar före servering.
4. Krisp: Hacka och smält den vita chokladen över vattenbad. Häll i müslin och blanda ordentligt. Bred ut på smörgåspapper på en liten bricka och låt stelna i kylen. Smula sedan sönder krispen.
5. Garnera moussen med vit chokladkrisp, bär och citronmeliss.

Recept från