Chilikokta aprikoser till chokladmousse är en supergod kombination. Både mousse och aprikoser kan förberedas dagen före.

För 15 person(er)

Ingredienser

100 g choklad mörk (70 %)
2 äggvitor
2 msk strösocker
2 dl vispgrädde
2 äggulor
1 msk bryggkaffe starkt

Inkokta aprikoser

200 g aprikoser torkade
2 dl vatten
1 dl vin torrt, vitt
0,5 vaniljstång
3 msk strösocker
2 tsk citronsaft pressad
1 chili röd, spansk peppar

Garnering

2 msk myntablad färska

Chokladmousse med chilikokta aprikoser och mynta

1. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn.
2. Vispa äggvitorna med socker till ett riktigt fast skum. Vispa grädden fast.
3. Rör ner äggulor och kaffe i chokladen. Vänd ner grädden och sist äggvitan.
4. Häll upp i glas och låt stå i kylen ca 2 timmar eller över natten så att moussen stelnar.
5. Aprikoser: Koka upp vatten, vin, vaniljstång, socker och citronsaft. Halvera aprikoserna och koka dem i lagen tills den blir simmig, ca 10 min. Kärna ur och strimla chilin. Blanda ner chilin i lagen och låt kallna.
6. Toppa chokladmoussen med aprikoser och garnera med mynta.