Chokladmousse med bourbon och ananassalsa

Recept på chokladmousse  med bourbon och ananassalsa. Len och krämig mousse. Vill du göra en barnvänlig variant är det bara att utesluta bourbon.

40 minuter

Gör så här:

  1. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet. Bryt chokladen i små bitar och smält den över vattenbad eller i mikron. Blanda ner kaffet och låt svalna.
  2. Rör ner äggulorna, en i taget, och rör väl mellan varje. Tillsätt apelsinskal, florsocker, bourbon och salt. Vispa grädden, men inte alltför hårt. Vänd ner den i chokladsmeten, lite i taget. Fördela moussen i portionsskålar. Ställ moussen i kylen 2–3 timmar.
  3. Salsa: Skär av skalet på ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i små kuber. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
  4. Blanda ananasen med limeskal, limesaft och honung.
  5. Servera moussen med ananassalsa på toppen. Garnera med mynta. 

 

Recept från