Recept på två olika sorters chokladmousse - en med mjölkchoklad och en med mörk choklad. Variera garneringen med jordgubbar, smulade chokladkakor eller mandelbiskvier.

För 20 personer:

Ingredienser

400 g mjölkchoklad
300 g mörk choklad (70 %)
4 dl vispgrädde + 5 dl
0,75 dl hallonsylt
2 msk apelsin pressad, gärna ekologisk

Garnering:

100 g biscotti (italienska mandelskorpor)
2 msk apelsinskal rivet
1 liter hallon
myntablad

30 minuter + 2 timmar i kyl

Chokladmousse – gör så här:

  1. Hacka de båda chokladsorterna och lägg i två olika bunkar. Koka upp grädden och häll 4 dl över den ljusa chokladen och 5 dl över den mörka. Rör tills chokladen har smält. Smaksätt den ljusa chokladen med apelsinsaft och den mörka med hallonsylt.
  2. Ställ båda bunkarna i kylen ca 2 timmar.
  3. Vispa de båda chokladsorterna fluffiga med elvisp. Klicka eller spritsa dem i små plastglas.
  4. Garnera den ljusa moussen med krossade skorpor och rivet apelsinskal och den mörka med hallon och myntablad.

Bonniers stora bakbok – ett måste i varje bakande hem! 

Bonniers stora bakbok 2017