Chokladkräm med romglaserade körsbär och hasselnötskrokant

Som ett lyxigare recept på körsbärschokladen Mon Cheri! ­Körsbär brukar gå att hitta i frysdisken eller på burk.

25 min

Chokladkräm med romglaserade körsbär och hasselnötskrokant

 

Gör så här:

1. Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Ställ smeten i kylen.

2. Körsbär: Lägg körsbär, socker och rom i en kastrull och koka ihop till simmig konsistens. Låt kallna.

3. Krokant: Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills de börjar svartna och skalet spricker. Gnugga av skalet i en kökshandduk och grovhacka nötterna.

4. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka tills lagen är 180°. Blanda i hasselnötter och koka ca 1 minut. Tillsätt smöret och koka ytterligare ca 1 minut. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt stelna. Finhacka sedan krokanten.

5. Vispa upp chokladkrämen till ett fast kräm. Fördela den i små skålar eller glas. Toppa med körsbär och krokant.

Recept från