Chokladkolapajer med kanderade mandlar

Det är en del moment med dessa pajer, men mycket går att förbereda och lägga ihop sista minuten före servering.

Annonsen laddas.

1 timme+4 timmar kokning

Chokladkolapajer med kanderade mandlar

1. Ta bort pappret från burken med den kondenserade mjölken. Koka burken i vatten i en gryta, 4 timmar. Var noga med att den är täckt med vatten hela tiden. Ta upp och låt burken kallna. Mjölken har nu blivit kolakräm.
2. Smula kexen i en bunke. Tillsätt kakao, salt, kanel, kardemumma och socker. Stöt med en mortel så att allt smulas. Smält smöret och blanda ihop med smulet till en deg. Tryck ut degen i 10 aluminiumfolieformar. Låt stelna i kylen, ca 1 timme.
3. Mandlar: Koka upp vatten och socker i en liten kastrull. Tillsätt mandeln och låt koka ca 10 min. Låt mandeln rinna av och kallna.
4. Hetta upp oljan till 160°. Fritera mandeln i oljan tills den fått fin, gyllenbrun färg. Lägg upp på bakplåtspapper och låt kallna.
5. Tryffel: Hacka och smält chokladen tillsammans med grädden i en kastrull. Låt kallna.
6. Ta ut pajskalen ur formarna och lägg dem på fat. Fyll formarna med kolakräm, ca 1 msk per form. Toppa med chokladtryffel och garnera med kanderade mandlar. Servera pajerna genast, om de står för länge blir pajformarna mjuka av fyllningen.

Recept från Allt om Mat