Recept på chokladganache, en chokladkräm på grädde och choklad!

För 10 person(er)

Ingredienser

Chokladganache:

300 g choklad
200 g smör
2 ägg
4 äggulor
1 dl strösocker

Till garnering:

strimlad citronmeliss

Chokladganache – gör så här:

  1.  Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Smält den försiktigt i smöret på låg värme på spisen under omrörning. Ta kastrullen från värmen. Vispa ägg, äggulor och socker.
  2. Rör ner chokladsmöret i äggvispet och häll upp smeten i portionsformar som rymmer ca 3/4 dl. Täck över med plastfolie och ställ in dem i kylen. Hit går att förbereda.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen 5-6 min.
  4. Servera gärna chokladganachen ljummen med en kula kardemummaglass och frukt.
Fler recept med: Övrigt