Chokladfudge med vanilj

Recept på chokladfudge  med vanilj. För att lyckas bra med fudgen behöver du en digitaltermometer.

För 50 bitar:

Ingredienser

3 dl vispgrädde
1 dl sirap ljus
3 dl strösocker
2 msk glykos
50 g smör
2 tsk vaniljpasta Dr Oetker
100 g mörk choklad (70 %)

Garnering:

50 g vit choklad

50 minuter

Chokladfudge med vanilj — gör så här:

  1. Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull med höga kanter. Koka upp, sätt i en termometer och låt smeten sjuda till 120°, ca 45 min. Rör inte om utan skaka bara kastrullen då och då om det behövs.
  2. Tillsätt glykos, smör och  vaniljpasta när termometern visar 120°. Rör om lite så att det blandas. Sjud ytterligare ca 2 min. Hacka chokladen.
  3. Ta kastrullen från värmen och  rör ner chokladen försiktigt så att den smälter och blandas med smeten.
  4. Häll smeten i en form, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper i botten. Ställ fudgen att kallna och stelna på torr och sval plats.
  5. Skär fudgen i bitar. Hacka och smält den vita chokladen i mikro eller över vattenbad, gärna i en plastpåse. Klipp ett litet hål i påsen och ringla chokladen över fudgebitarna. Ställ dem i kylen att stelna.
Fler recept med: Godis, Jul, Övrigt