Cupcakes med choklad. Muffinsen kan bakas och förvaras i frysen. Bara att ta fram och breda på sin favorittopping.

För 16 muffins

Ingredienser

100 g choklad mörk
50 g smör
1,75 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 krm salt

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Grovhacka chokladen, smält smöret och blanda ner choklad och mjölk.
3. Vispa ägg, råsocker och vaniljsocker fluffigt.
4. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt. Vänd ner choklad- och mjölblandningen i äggsmeten.
5. Ställ pappersformarna en muffinsplåt för att smeten inte ska rinna ut.  Fyll formarna till 2/3 och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
6. Låt muffinsen svalna. Gör toppingen.

Toppingen finns i receptdatabasen, sök på: italiensk maräng och/eller chokladfrosting.