Cheesecake i portionsformar passar perfekt till fest. Går även att grädda en stor cheesecake. Körsbär på burk passar bra till detta recept på chokladcheesecake.

För 18 - 20 bakelser

Ingredienser

175 g chocolate chip cookies
1 litet ägg

Fyllning:

400 g naturell färskost
1 burk kesella (10%) (250 g)
0,75 dl strösocker
2 ägg
100 g mjölkchoklad
2 msk körsbärslag
2 dl körsbär i rom eller sockerlag

Cheesecake i portionsformar – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Krossa kakorna i en matberedare.
  2. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en smet. Tryck ut smeten i bottnen på små aluminiumfolieformar ställda på en plåt. Förgrädda bottnarna mitt i ugnen ca 8 min.
  3. Fyllning: Rör ihop färskost, kesella och socker. Tillsätt äggen, ett i taget. Smält chokladen och låt den svalna.
  4. Häll hälften av fyllningen i muffinsformar. Rör ner choklad och körsbärslag i resten av smeten och fördela även den i formarna. Dra med en gaffel eller sticka i formarna för att göra ett marmorerat mönster. Tryck ner körsbären i formarna.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Fyllningen ska inte vara helt genomgräddad, den stelnar i kylen. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan i kylen minst 1 timme.