Chokladcheesecake med hallon – receptet du måste testa

Chokladcheesecake med hallon recept. En krämig cheesecake med knaprigt hölje av choklad med chocolate chip cookies. Syrliga hallon bryter fint mot det söta. Kakan går att göra i god tid och frysa in, eller förvaras väl inplastad i kylen 4–5 dagar före servering.

Annonsen laddas.

20 min + 30 min i ugn

Chokladcheesecake med hallon

 

1. Sätt ugnen på 175°. Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna i bottnen och upp på kanterna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, klädd invändigt med bakplåtspapper. Låt stå kallt i kylen medan fyllningen förbereds.

2. Rör färskost och crème fraiche smidigt. Blanda ner kaffet, lite i taget. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör ner den i färskostblandningen.

3. Vispa ägg och socker och blanda ner lite i taget i färskostsmeten. Häll smeten i formen.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Cheesecaken ska fortfarande vara lite lös i mitten, den stelnar i kylen. Låt svalna och ställ sedan i kylen.

5. Lossa cheesecaken från formen och garnera med hallon.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från Allt om Mat