Chokladbrylé

Satsen räcker till 6 stycken 1 dl-formar eller 12 stycken på 1/2 dl. Gör du mindre formar får du korta gräddningstiden. Ta ut bruléerna strax innan de stannar. De fortsätter att stelna när du tagit dem ur ugnen.

1. Sätt ugnen på 150°. Hacka chokladen och lägg i en skål.
2. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång delad på längden. Ta upp vaniljstången och skrapa ur fröna i mjölken.
3. Häll den varma mjölken över chokladen och rör tills chokladen smält.
4. Vispa äggulor och socker pösigt och blanda försiktigt med chokladsmeten. Häll i ugnssäkra formar. Grädda längst ner i ugnen 30-40 min. Låt kallna och förvara kallt fram till servering.
5. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Strö socker över chokladbruléen och gratinera högst upp i ugnen ca 2 min med ugnsluckan på glänt eller bränn sockret med en gasolbrännare. Servera genast.

Recept från