En gnutta havssalt förhöjer smaken på chokladbröden, som kan förberedas i god tid.

För 30 bröd

Ingredienser

0,5 baguette smal
0,5 baguette smal
1 tsk strösocker
0,5 tsk kardemumma stött

chokladkräm

150 g mörk choklad (70 %)
1 dl strösocker
2 tsk vatten
2 dl vispgrädde
1 msk olivolja

garnering

1 msk olivolja
1 tsk havssalt

Chokladbröd med karamell och havsalt – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär brödet i tunna skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och strö över socker och kardemumma. Rosta mitt i ugnen ca 8 min.
  2. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Blanda socker och vatten i en kastrull. Koka till en ljus karamell.
  3. Tillsätt grädden och koka tills sockret smält igen. Häll grädden över chokladen och rör tills den smält. Rör i oljan. Låt svalna.
  4. Bred chokladsmet på brödskivorna. Ringla över olivolja och strö på havssalt.
Fler recept med: Ägg och mejeri, Jul, Övrigt, Smårätter