Chokladbollar med rom och hallon

Recept på vuxna chokladbollar med rom och hallon som passar perfekt till espresson efter middagen. Prova även att smaksätta med Kahlua eller Baileys.

20 min + 1 h i kylen

Gör så här:

  1. Lägg smör, socker och vaniljsocker i en bunke och vispa poröst med elvisp.
  2. Riv chokladen. Blanda ner havregryn, kaffe, kakao och rom. Fortsätt vispa tills allt är blandat. Rulla bollar, ca 40 g styck, och lägg på ett fat.
  3. Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn eller över ­vattenbad.
  4. Lägg en klick smält choklad i handflatan och rulla några bollar i taget i chokladen. Lägg på bakplåtspapper och strö över smulade hallon. Låt kallna i kylen ca 1 timme. Förvara kallt och lufttätt.

Baka med stil!

Beställ en klassisk Margrethe-skål i färgen azur här!

99 kr (75 kr för prenumerant).

 

Recept från