Chokladbollar med rom och hallon

Recept på vuxna chokladbollar med rom och hallon som passar perfekt till espresson efter middagen. Prova även att smaksätta med Kahlua eller Baileys.

För 14 större bollar

Ingredienser

150 g smör rumsvarmt
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
50 g mörk choklad (70 %)
6 dl havregryn
2 msk kaffe kallt, gärna ­espresso
3 msk kakao
2 msk mörk rom

Garnering:

100 g mörk choklad (70 %)
2 msk frystorkade hallon

20 min + 1 h i kylen

Recept: Chokladbollar med rom och hallon

Gör så här:

  1. Lägg smör, socker och vaniljsocker i en bunke och vispa poröst med elvisp.
  2. Riv chokladen. Blanda ner havregryn, kaffe, kakao och rom. Fortsätt vispa tills allt är blandat. Rulla bollar, ca 40 g styck, och lägg på ett fat.
  3. Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn eller över ­vattenbad.
  4. Lägg en klick smält choklad i handflatan och rulla några bollar i taget i chokladen. Lägg på bakplåtspapper och strö över smulade hallon. Låt kallna i kylen ca 1 timme. Förvara kallt och lufttätt.

Baka med stil!

Beställ en klassisk Margrethe-skål i färgen azur här!

99 kr (75 kr för prenumerant).

 

Fler recept med: Godis, Övrigt