Chokladbitar med nötter och bär

Färdigrostade hasselnötter finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Men du kan också rosta nötter själv i 175° varm ugn ca 5 minuter.

20 min + 4 timmar i kylen

Chokladbitar med nötter och bär

 

Gör så här:

1. Grovhacka nötter och choklad.

2. Smält smöret i en kastrull. Lägg i chokladen. Ta pannan från värmen och låt stå ca 5 min. Rör om chokladen tills den smält. Blanda i honungen.

3. Häll chokladsmeten i en bunke. Bryt kexen i små bitar. Blanda ner nötter, kex, cocktailbär och marshmallows i chokladen.

4. Häll smeten i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper. Täck med plastfolie och ställ kallt 3–4 timmar, tills chokladen stelnat.

5. Stjälp upp kakan och skär i bitar. Förvara övertäckta i kylen till servering. Pudra eventuellt över kakao före servering.

Recept från