Chokladbiscotti

Recept på chokladbiscotti. Fina små chokladskorpor att ha till kaffet eller till dessertvin. 

15 min + 17 min i ugn + 20 min + 30 min torkning

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Grovhacka mandeln.
  2. Vispa ägg och socker luftigt och pösigt. Blanda mjöl, kakao, vanilj och bakpulver. Rör ner det i äggvispet till en kletig deg. Blanda i mandeln.
  3. Stjälp upp degen direkt på en plåt med bakplåtspapper och forma en eller två 5 cm breda längder med mjölade händer.
  4. Grädda mitt i ugnen 17–20 min. Låt dem svalna 2–3 min. Sänk ugnsvärmen till 150°.
  5. Hacka chokladen. Skär längderna i ca 2 cm tjocka skivor. Dela skivorna på mitten med en gaffel. Lägg ut skorporna på plåt och strö över den hackade chokladen. Torka dem mitt i ugnen ca 30 min. Förvara skorporna i burk med lock på torr plats. 

 

Recept från