För 30 skorpor

Ingredienser

1 chokladbiscotti:
100 g pistaschmandel skalad
2 ägg
1,25 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl kakao
1 mandelbiscotti:
100 g sötmandel
2 ägg
1,25 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
0,5 citron rivet skal

1 Sätt ugnen på 200°. Grovhacka mandeln (den behöver inte skalas). Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner rivet citronskal.
2 Mät upp mjöl och blanda det med vaniljsocker, bakpulver, salt och ev annan smaktillsats. Tillsätt lite i taget och rör till en klibbig deg.
3 Stjälp ut degen på en plåt med bakplåtspapper och forma med mjölade händer en stor längd på ca 5 x 25 cm eller två hälften så breda längder. Grädda dem mitt i ugnen 17–20 min.
4 Låt längden svalna. Sänk ugnsvärmen till 150° och skär längden i drygt 1/2 cm tjocka skivor.
5 Lägg skivorna bredvid varandra på plåten och rosta/torka dem i ugnen minst 30 min. Låt skorporna svalna på plåten och förvara dem därefter torrt i burk.