Kladdkaka med choklad och valnötter

Kladdkaka med choklad och valnötter. Kladdkakan är fantastiskt god och mäktig, räcker till många.

Kladdkaka med choklad och valnötter

  1. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten, 23 cm i diameter. Sätt ugnen på 150°.
  2. Kör valnötter, choklad och mjöl i en matberedare en kort stund. Valnötter och choklad ska inte bli för finfördelade. Dela äggen och vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt 1/2 dl av sockret och fortsätt vispa någon minut.
  3. Rör smöret vitt och pösigt tillsammans med resten av sockret. Rör ner gulorna, en i taget. Tillsätt valnötsblandningen och rör om. Vänd försiktigt ner äggvitorna i kaksmeten.
  4. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda mitt i ugnen 50–55 min tills kakan börjar släppa kanten.
  5. Låt kakan svalna helt. Lägg valnötter på kakan och sikta florsocker över. Garnera med hela jordgubbar.

Recept från