Kladdkaka med choklad och valnötter

Kladdkaka med choklad och valnötter. Kladdkakan är fantastiskt god och mäktig, räcker till många.

Annonsen laddas.

Kladdkaka med choklad och valnötter

 

1. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten, 23 cm i diameter. Sätt ugnen på 150°.
2. Kör valnötter, choklad och mjöl i en matberedare en kort stund. Valnötter och choklad ska inte bli för finfördelade. Dela äggen och vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt 1/2 dl av sockret och fortsätt vispa någon minut.
3. Rör smöret vitt och pösigt tillsammans med resten av sockret. Rör ner gulorna, en i taget. Tillsätt valnötsblandningen och rör om. Vänd försiktigt ner äggvitorna i kaksmeten.
4. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda mitt i ugnen 50–55 min tills kakan börjar släppa kanten.
5. Låt kakan svalna helt. Lägg valnötter på kakan och sikta florsocker över. Garnera med hela jordgubbar.

Recept från Allt om Mat