Choklad- och nutellaparfait med jordgubbar

Recept på choklad- och nutellaparfait med jordgubbar. Desserten kan stå färdig i frysen. Ta fram den ca 30 min före servering så smakar den så mycket mer.

 

30 minuter + 8 timmar i frysen

 Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret, låt svalna. Krossa kexen och blanda med smör, nutella och nötter. Tryck ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna.
  2. Parfait: Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Koka upp 2 dl grädde. Hacka chokladen och lägg i en skålmed nutellan. Tillsätt den varma grädden och rör tills choklad och nutella smält.
  3. Vispa 4 dl grädde. Blanda äggsmeten med choklad och grädde. Häll chokladsmeten i formen och ställ i frysen ca 8 timmar.
  4. Garnering: Lägg på jordgubbar och garnera med blommor.

Recept av: Ulla Karlström

Recept från