Choklad- och kaffefondant

Recept på choklad- och kaffefondant av Roy Fares. Håll noga koll på tiden, en minut hit och dit kan vara avgörande för hur ­krämig fondanten blir. Det blir tryfflar över, och de är goda att servera som dessert eller till kaffe.

 

40 minuter + 24 timmar i rums­temperatur + 20 minuter i frys + 12 minuter i ugn

Choklad- och kaffefondant – gör så här:

  1. Chokladtryffel: Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädde, kaffe och glykos eller honung. Häll blandningen över chokladen, låt stå ca 1 minut.
  2. Klicka i smöret och vispa slätt med en slickepott eller visp. Plasta in och låt svalna i rumstemperatur till fast och len konsistens. Låt stå i rumstemperatur ca 24 timmar.
  3. Spritsa ut runda bollar av tryffel- smeten på en tallrik med bakplåtspapper och ställ i frysen.
  4. Hacka chokladen. Blanda ägg och florsocker, lite i taget, utan att vispa i luft. Smält smöret. Ta kastrullen från spisen och tillsätt chokladen. Blanda ordentligt tills all choklad smält. Blanda chokladen med äggsmeten. Sikta i mjölet.
  5. Fördela smeten till hälften i väl smorda portionsformar, à ca 1 dl. Ställ i frysen ca 20 min.
  6. Sätt på ugnen på 200°. Ta ut formarna och lägg en bit tryffel mitt i varje form. Fyll på med lite mer fondantsmet så att det täcker tryffeln. Det här gör man för att tryffeln inte ska sjunka till botten när den gräddas.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt stå 2–3 min. Stjälp försiktigt upp fondanterna. Garnera med florsocker och servera.

 

FYNDA! Roy Fares bakredskap – köp här till billigare pris som prenumerant!

Fler recept av Roy Fares:

Recept från