Choklad- och jordnötscookies – härliga kakor till jul

Recept på riktigt mumsiga chokladcookies! Försvinnande goda – lika bra att göra dubbel sats på en gång.

Annonsen laddas.

20 min + 14 min i ugnen

Choklad- och jordnötscookies

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°. Grovhacka den vita och den mörka chokladen. Smält hälften av den mörka chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn.

2. Vispa ihop socker, smör, jordnötssmör, ägg och vaniljsocker. Rör i den smälta chokladen. Vänd i den vita chokladen och resten av den mörka. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Rör i jordnötterna.

3. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt

i ugnen 12–14 min. Ta ut och låt kakorna svalna på plåten. Flytta sedan över till galler och låt ­kallna.

Här hittar du recept på choklad- och jordnötssmör

Recept från Allt om Mat