Choklad- och honungspastej med flarn och bär

Recept på choklad- och honungspastej med flarn och bär. En dessert för passionerade chokladälskare.

45 minuter + tid i kyl + 12 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Smält försiktigt choklad och honung över vattenbad. Vispa äggvitan fluffig och vänd ner den i chokladsmeten.
  2. Häll smeten i en plastad form, ca 20 x 30 cm. Pastejen ska vara ca 1 cm hög. Låt stelna i kyl.
  3. Flarn: Sätt ugnen på 200°. Lättvispa äggvitan med sockret. Blanda i mjöl och salt.
  4. Bred ut smeten till tunna flarn på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt kallna på galler.
  5. Skär pastejen i bitar med en varm kniv. Lägg bitarna på flarnen. Spritsa på saffrans- och yoghurtkräm och garnera med bär, florsocker och citronmeliss eller mynta. 

 

Recept från