Choklad- och chiliglass

Den här kombinationen av choklad och chili är ovanlig men fantastisk. I munnen känns först glassens kyla följd av chilins hetta – en sensationell överraskning. Vi använde
torkade piri-piri, som är en mycket liten och het chilifrukt.
För att göra glassen behövs en glassmaskin.

1. Blanda vatten, socker, rivet apelsinskal, kanel, kryddpeppar och chili i en kastrull.
Koka upp och låt koka utan lock ca 20 minuter tills hälften
är kvar.
2. Vispa ner kakaon och sila genom en finmaskig sil. Låt
chokladsåsen svalna.
3. Koka upp grädde i en kastrull.
Rör ihop äggulorna och vispa ner dem i grädden. Värm
på svag värme under vispning tills den allra första kokbubblan syns. Häll direkt upp i en skål och låt det svalna.
4. Blanda ner chokladsåsen i gräddkrämen och tillsätt Triple Sec.
5. Låt alltsammans bli riktigt kallt innan det körs i glassmaskin till en krämig konsistens.
Lägg över i en plastskål med tättslutande lock och förvara
glassen i frysen.

Recept från