Choklad-crème brûlée

Recept på choklad-crème brûlée. Servera gärna stekta bananer till brûléen. Stek dem i smör och tillsätt lite strösocker och pressad citron. 

15 minuter + 40 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150° och sätt in en form eller långpanna med vatten mitt i ugnen. Hacka chokladen.
  2. Vispa äggulor och 1/2 dl socker pösigt. Lägg i chokladen. Koka upp grädde och mjölk. Häll gräddmjölken över äggpös och choklad och rör tills chokladen smält. Blanda i saltet.
  3. Häll smeten i låga portionsformar, à ca 1 dl. Ställ formarna i vattenbadet i ugnen och grädda ca 40 min. Ta ut och låt svalna. Ställ formarna i kylen och låt kallna.
  4. Strö 2 msk råsocker över brûléerna och bränn med en brännare. Garnera med hyvlad choklad.

Recept från