Chocolate pecan pie

Recept av Roy Fares på chocolate pecan pie. Var försiktig när du smälter sockret till pekannötterna så att det inte bränns.

 

 

25 minuter + 20 minuter i kyl + 40 minuter i frys + 30 minuter i ugn

Chocolate pecan pie – gör så här:

  1. Blanda ihop mjöl, florsocker, kakao och smör i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen ca 20 min.
  2. Kavla ut degen 3–4 mm tjockt på mjölad arbetsbänk. Klä en form med löstagbar kant, 28 cm i diameter, med degen. Ställ i frysen 35–40 min.
  3. Pekanfyllning: Sätt ugnen på 175°. Grovhacka 200 g pekannötter. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Vispa äggen fluffiga tillsammans med farinsocker, strösocker och salt. Vispa i chokladsmöret och mjöl.
  4. Strö pekannötterna i formen och häll över smeten. Toppa med 100 g hela pekanötter. Grädda mitt i ugnen tills pajen fått fin gyllenbrun färg och känns fast, ca 30 min. Låt svalna. Servera pajen med grädde.

 

FYNDA! Roy Fares bakredskap – köp här till billigare pris som prenumerant!

Fler recept av Roy Fares:

Recept från