Chocchip cookies. Härliga amerikanska kakor, fyllda med hackad mörk choklad och nötter.

För 1 160 små kakor

Ingredienser

375 g mörk choklad (70%)
375 g blandade nötter
250 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
3 dl råsocker
2 ägg
8 1/2 vetemjöl (500 g)
2 tsk bikarbonat
1 1/2 msk äkta vaniljsocker

20 min+15 min i ugn

Chocolate chip cookies

1. Grovhacka choklad och nötter.
2. Blanda smör, socker, ägg, mjöl, bikarbonat och vaniljsocker i köksmaskin eller med elvisp. Arbeta snabbt in nötter och choklad.
3. Dela degen i fyra bitar. Forma dem till längder, ca 3 cm i diameter. Rulla in dem i plastfolie och lägg i frysen.
4. Sätt ugnen på 175°. Ta ut en rulle och skär den i tunna skivor med vass kniv. Lägg dem på en plåt med bakplåts­papper. Grädda mitt i ugnen 12–14 min. Låt kakorna svalna på galler.