Chipsglass med jordnötter – löjligt god!

Recept på den fantastiska chipsglassen! I Sydney åt en kollega den här magiskt goda glassen som ett stort glassmärke kallade ”couch potato”. Den kom tyvärr aldrig till Sverige så vi har gjort en egen variant som blev minst lika god! Välj en riktigt bra vaniljglass och rätt chips, som ska vara både stadiga och spröda. Och så den perfekta chokladen förstås.

Annonsen laddas.

15 min

Chipsglass med jordnötter

 

1. Ställ glassen i kylen så den mjuknar långsamt. Smält chokladen, ta den större mängden om du vill garnera strutarna. 

2. Krossa jordnötter och chips i -mindre bitar. Doppa yttersta kanten på strutarna i choklad och strö lite av chipsblandningen på kanten. Ställ strutarna i glas och låt kallna i kylen.

3. Blanda resten av chokladen med chips och nötter och bred ut på ett bakplåtspapper. Låt kallna.

4. Hacka chipschokladen i grova bitar och blanda med den halvfrysta glassen. Frys glassen igen. Servera två kulor i varje strut.

Recept från Allt om Mat