Använd gärna färdigskalade stora räkor i lag om du har bråttom.

För 6 pers på buffé

Ingredienser

Chiliräkor till ägghalva

150 g skalade räkor
6 hårdkokta ägg
100 g blandade salladsskott
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 tsk honung
2 msk pressad citron
1/2 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1/2 dl majonnäs

Garnering

dillkvistar

20 min

Chiliräkor till ägghalva

 

  1. Skala äggen och skär dem i halvor på längden. Lägg dem på salladsskotten på ett fat.
  2. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda med honung, citronsaft och riven vitlök. Tillsätt olja och krydda med salt och peppar. Vänd i räkorna.
  3. Klicka majonnäs på ägghalvorna. Garnera med chiliräkor och dillkvistar.