Chilipapadam på vetemjöl

Papadam brukar bakas på linsmjöl eller kik-ärtsmjöl men i det här receptet använder vi vanligt vetemjöl.

Annonsen laddas.

20 min + tid att fritera

Chilipapadam på vetemjöl

 

Gör så här:

1. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt vatten och olja och arbeta snabbt ihop till en deg. Blanda i chilin.  

2. Dela degen i 10 bitar. Forma degbitarna till bullar och kavla ut dem till runda kakor, ca 15 cm i diameter.

3. Hetta upp oljan  till 180° i en gryta. Fritera ett bröd i taget ca 2 min på varje sida. Ta upp bröden med hålslev och låt dem rinna av på galler. Servera bröden nyfriterade.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från Allt om Mat