Chilipaj med zucchinisallad

Recept på chilipaj med zucchinisallad. Med en del av chiligrytan fyller du en mustig paj. Zucchinisallad blir gott till.

För 4 personer:

Ingredienser

0,25 sats chiligryta se recept (ca 5 dl)

Smuldeg:

2 dl dinkelmjöl siktat eller vetemjöl
1 dl havregryn
100 g smör
1 krm salt
0,5 dl vatten kallt

Sallad:

1 zucchini
1 rödlök
2 msk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

15 minuter + 20 minuter i ugn

Chilipaj – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Nyp eller mixa ihop mjöl, havregryn, smör, skuret i små bitar, och salt. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en smulig deg.
  2. Bred ut chiligrytan i en smord ugnssäker form, ca 20 cm i diameter. Smula över degen.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills pajen fått fin färg.
  4. Sallad: Hyvla zucchinin i tunna remsor. Skala och skiva löken tunt. Krama ihop zucchini och lök med olja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera pajen med sallad.

Här hittar du receptet på chiligryta!